Met Helm Op Fluo Top stimuleren basisscholen hun leerlingen om ook tijdens de donkere maanden fluorescerende kledij en een helm te dragen wanneer ze met de fiets of te voet naar school gaan. Maar dat is niet het enige project om de veiligheid te verhogen!
Je te voet verplaatsen is goed voor lichaam en geest maar als voetganger ben je uiteraard ook een verkeersdeelnemer. Kijk uit wandelt mee, staat stil bij de regels en geeft veiligheidstips.
In een schoolomgeving moet er ruimte zijn voor kinderen en jongeren. Die ruimte moet uiteraard veilig en aangenaam zijn en dat vraagt om een specifieke aanpak.
Je bent de files beu en je vraagt je af of de speedpedelec een goed alternatief zou zijn? Of misschien ben je benieuwd hoeveel calorieën je kan verbranden op de elektrische fiets, of wil je verschillende vormen van vervoer combineren? Hoog tijd om het uit te proberen!
Jaarlijks vinden er een 250-tal verkeersongevallen plaats ter hoogte van een brug of viaduct. Het zal je maar overkomen dat je daardoor met je voertuig in het water belandt, en dan beschik je maar beter over de nodige kennis om je auto zo snel mogelijk te verlaten.
Binnenkort rinkelt de schoolbel weer en gaan heel wat kids met de fiets naar school. Maar zijn ze wel klaar voor het drukke verkeer? Kijk Uit geeft enkele tips voor veilige fietsritjes op kindermaat.
Tijdens de vakantieperiode worden sommige straten tijdelijk omgetoverd tot gezellige speelstraten waar kinderen vrij kunnen spelen en buren elkaar beter leren kennen. Maar er zijn ook andere plaatsen waar de veiligheid en leefbaarheid van de stad erop vooruitgaat.
Signalisatie kan de toegang tot rijstroken verbieden zoals bij incidenten of wegenwerken, maar kan de rijbaan ook openstellen voor het verkeer. Denk maar aan de spitsstrook die op drukke momenten voor een betere verkeersdoorstroming zorgt.
Je leven is toch één minuut wachten waard? Wanneer alle weggebruikers de verkeerslichten respecteren, geraakt iedereen sneller en vooral veiliger op zijn bestemming;
Het effect van drugs in het verkeer is niet te onderschatten en daar waarschuwen ook de hulpdiensten voor. Organisatoren van zomerfestivals trachten hun bezoekers hiervan bewust te maken en werken daarom samen met andere diensten zoals het NICC.